BLOG

PIŠEMO SAMO ZA VAS

25 авг · Igraonica Centar · No Comments

Zašto su dečije igraonice danas toliko popularne

Roditelji različito vaspitavaju svoju decu, ali se mnogi slažu u tome da ne mogu da zamisle provođenje slobodnog vremena zimi bez dečije igraonice. Zašto je ovaj vid zabave za decu postao toliko popularan u današnje vreme užurbanosti i da li, i pored toga što mnogi imaju drugačije mišljenje, dečije igraonice ili popularno nazvano „rođendaonice“ ipak, i pored svega, imaju nekih neospornih prednosti?

 

Dečije igraonice kao izbor za slobodno vreme

 

Izbor mnogih roditelja u zimskom, odnosno hladnijem periodu godine, za popunjavanje slobodnog vremena dece jesu dečije igraonice. Ovakvi prostori u svom sklopu često imaju i kafić u kom se roditelji mogu opustiti i priuštiti sebi neki slobodan trenutak, dok se deca zabavljaju u igri, sa ili bez animatora.

 

Svakako da najbolje rešenje za decu jeste boravak napolju, ali onda kada vremenski uslovi to ne dozvoljavaju, pored upisivanja na neki sport, sviranje instrumenta, crtanje ili slično svakako je bolje posećivati dečije igraonice nego dopuštati deci da previše vremena provode gledajući crtane filmove na kompjuteru ili TV-u.

 

Sem toga, veliki prostori za igru, lavirinti, penjalice i slično pružaju mogućnost kako nižem, tako i višem uzrastu deteta da bolje koordinira svoje pokrete, te da se kroz igru uči savlađivanju novih kretnji.

 

Uz sve navedeno, postoje i dečije igraonice koje organizuju različite vidove edukativnih radionica za decu, i to su upravo prostori koje svi posebno preporučuju. U svom prostoru za igru deca ujedno mogu i crtati, učestvovati u kvizovima znanja i sličnim tematskim časovima, te je ovo takođe odličan način za provođenje slobodnog vremena.

 

Nije zanemarljivo ni to da dečije igraonice u velikom broju svoj prostor i predmete prilagođavaju deci, te će sedenje za malim stolom sa drugarima i upotrba sličnih predmeta sigurno biti od koristi kako za ravijanje motorike, tako i za učenje novih znanja i veština.

 

Dečije igraonice kao prostor za proslavu rođendana

 

Kao gotovo podrazumevan izbor prostora za proslavu dečijeg rođendana, krštenja i sličnih prilika, dečije igraonice uveliko odnose pobedu nad slavljima bilo kog tipa kod kuće.

 

Razlog tome je, svakako, veoma praktičan, pogotovo kada se uzme u obzir nedostatak prostora u stanovima ili pak manjak vremena potrebnog za dekorisanje, organizaciju i zatim čišćenje kuće.

 

Svakako, ukoliko ne želite da smetate komšijama, dečije igraonice su takođe pravo rešenje za proslavu svakim povodom. Pritom, prostor u kom se nalazi i kafe za odrasle, uz veći prostor za dečiju igru, takođe može omogućiti da pozovete i one malo starije goste na svako slavlje i na taj način održite čitavu „žurku“ u toku jednog dana i u isto vreme.

 

Danas mnoge dečije igraonice omogućuju prisustvo vaspitačica u toku proslave rođendana, koje zabavljaju mališane, sa njima se igraju i na njih paze, te se svi roditelji mogu opustiti i priuštiti sebi uživanje u proslavi.

 

Takođe, možete pronaći i one dečije igraonice koje imaju sjajne animatore koji će organizovati tematsku proslavu rođendana, od klovnova, preko mađioničara, do glumaca koji zaista sjajno rade svoj posao i za decu prave razne igre, poput kvizova znanja, muzičkih stolica i sličnih zanimljivosti.

 

A šta vi mislite o igraonicama za decu?

Na stranici TERMINI proverite da li je izabrani datum slobodan.
Na stranici TERMINI proverite da li je izabrano vreme slobodno.

OAZA ZA BEZBRIŽNE DEČIJE IGRE

Igraonica Centar predstavlja 200 m2 kreativno osmišljenog prostora, koji za cilj ima jedino da omogući udoban kutak, kako našim mališanima, tako i njihovim roditeljima. Igraonica je otvorena 2015. godine i od tada predstavlja oazu za bezbrižne dečije igre i prostor za opuštanje njihovih roditelja.